מסעדת הוקא
הראשונה בארץ מרשת הוקא העולמית פתחה שעריה בירכא, מכירים?
מסעדת שף חדשה שפתחה את שעריה לפני מספר שבועות בירכא, מציגה תפריט שמאפיין את האופי הטורקי ומביאה למרכז השולחן את מיטב התוצרת של המגדלים המקומיים, שפע של ירק עונתי, מנות גדולות והמיקוד העיקרי הוא בבשרים, רבותי, בשרים!
נתחי ענק של בשרים משובחים.
הוקא זה שישה בטורקית ובתרגום לעברית זה נרגילה.
הבעלים יוסף מילחם, סלבריטאי ודמות ידועה במגזר פתח בירכא את הסניף הראשון של רשת המסעדות העולמית הוקא.
מסעדת קונספט טרנדית שמספקת חוויה ייחודית לסועדים ומייצגת מקום עם אווירה תוססת לצד אוכל משובח ומפגש חברים.
המסעדה משקפת את הקולינריה המזרח ים תיכונית העכשווית, מעוצבת באופן מודרני עם מטבח פתוח,
מנות נפלאות עם נראות אינסטגרמית יוצאת מן הכלל.
הסלטים טעימים ונפלאים, ובשונה ממסעדה מזרחית רגילה אלו מגיעים עם נגיעת שף שמתמקד בבריאות וטעם שונה ומיוחד.
למשל קטניות מונבטות, תוכלו למצוא סוגים שונים נבטוטים פזורים במגוון הסלטים, מרינדות ייחודיות ועוד תוספות שלא מוצאים במקום אחר.
הזמנתם סלטים, תתכוננו…
מגוון עצום ייזרום אליכם למרכז השולחן, הם מגיעים צבעוניים, יפייפיים ומקושטים בטוב טעם,
כולם יגיעו בזה אחר זה, עד אפס מקום בשולחן הגדול.
וזה רק ההתחלה,
בוצ’רים ענקיים של בשרים משובחים עם וואגיו, צלעות, טיבון וחבריהם עושים דרכם באופן אלגנטי אל השולחן ושם לעיני הסועדים המהופנטים מתרחש סוג של מופע קולינרי מהמם.
הנתח המרשים נחתך על בוצ’ר גדול וכבד,
מקבל צליה על פלנצ’ת ברזל לוהטת והסועדים המשולהבים מקבלים טעימה ראשונית מהנתח המופלא שננעץ בקצה החרב שמונפת לעברם.
הנתחים כולם מרשימים מאוד ומשויישים באופן מדהים. האמת, קשה מאוד להחליט באיזה נתח לבחור, הכל קורץ! הכל נראה וואוו!
טעמתי ומאוד אהבתי:
סוכריות הטלה שנעטפו בטורטייה דקיקה וקיבלו צריבה על האש. טעם עדין ונפלא. מומלץ מאוד.
טיבון ארגנטינאי, וואוו איזה T-Bon.
מנה מדהימה גדולת מימדים שמגיעה בליווי חצאי תפו”א קריספיים צהבהבים וירק, והשוס זו ההופעה שמתלוות למנה.
מושט טרי שקיבל עיבוד בטכניקה אופנתית ומשם ככל הנראה יככב באינסטגרם.
מנה קריספית ויפה ולמרות שבילה מעט זמן בטיגון עמוק לא מורגשת כלל השמנוניות.
מיקום המסעדה נוח והיא נמצאת מחוץ לאיזור ההומה של ירכא.
אז איזה נתח אתם תבחרו?
דניאלה ודודי דיין
נעים להכיר, אנחנו דניאלה ודודי בשלנים וחובבי קולינריה מושבעים שאוהבים לחקור, לנסות ולטעום אוכל איכותי ובריא ולהיחשף לטכניקות בישול שונות בארץ ובעולם.
ברוכים הבאים למייזם הקולינרי שלנו שבו אנו מחברים בין מקומות, אוכל ואנשים.
אנו מעבירים סיורי אוכל בוטיק בטעימה ששמורה למקומיים וסדנאות בישול עשירות ומגוונות.
בואו איתנו למסע של פיתויים קולינריים שבו תכירו גם אתם את עושר המטבח המקומי, מקומות יפים ובלתי נשכחים.