מסעדת דוניאנא
מקדש של דגים ופירות ים טריים, יש דבר כזה?
כמובן, ונתחיל מהלוקיישן המטורף בה היא נמצאת, הספוט הכי מושלם של עכו העתיקה.
מסעדת דגים ופירות ים שעם חלוף השנים הפכה למוסד ותיק אליו עולים לרגל אניני טעם וחובבי דגים ופירות ים.
שם הם פוגשים דגה טרייה ומשובחת ואוכל אותנטי לצד הספוט הכי מושלם בעתיקה.
המסעדה נמצאת על חומות העיר העתיקה, מעל המרינה ובסמוך למגדלאור ולכנסיית סנט ג’ון הקדוש (הכנסייה הלטינית).
שם, במקום הכי מגניב, נמצא המקדש שאני כל כך אוהבת.
נעים להכיר אותך דוניאנא (פירוש לעברית: העולם שלי)
אם כבר מגיעים ללוקיישן הזה, אז תתכוננו להתאהב❗️
השף בעל השם, סאהר סולימאן יוציא אותכם למסע קולינרי חושני שמשלב תשוקה ורומנטיקה
אל מול נוף מרהיב של שקיעה מהפנטת מחלונות הענק שמשקיפים אל עבר הכחול הגדול ומפרץ חיפה היפייפה.
השף עושה שימוש בטכניקות שונות להכנת דגים ואלו מגיעים בכל צורות ההכנה האפשריות,
דגים נאים, בגריל, בתנור, מטוגנים, בתבשילים ועוד ספיישלים מפתים מאוד.
התפריט מבוסס על מנות מהמטבח הערבי הים-תיכוני עם טוויסט מודרני.
הוא מורכב מתוצרת ימית של שלל מנות דגים ופירות ים וחומרי גלם טריים בשילוב המון עשבי תיבול עונתיים ותבלינים ריחניים.
שולחנות עם מפות לבנות וכוסות יין שקורצות לבאות, רק התמקמנו וכבר נהר של לא פחות מ 15 סוגי סלטים מעולים זרמו למרכז השולחן.
❤️ אני אישית עפתי על סלט החצילים בטעם מעושן וניחוח לימוני.
גם על סלט השמיר עם הקוביות הקטנטנות של תפו”ע קריספי, חמוציות ושקדים קלויים בויניגרט משגע.
ואיך אפשר בלי, סלט קינואה עם מלא ירק טרי, פטרוזיליה, נענע מבושמת ופיצוחים בויניגרט רימונים.
עם מוסיקת רקע נעימה ואווירה אלגנטית הקסם עושה את שלו, כל ביס הוא עולם ומלואו ותענוג אמיתי לחיך.
❤️ מנות ביניים שהם מאוד מומלצות…
מנה שהמקור שלה הגיע מדרום אמריקה והתפשט במהירות ברחבי העולם… סביצ׳ה דג
הסביצ’ה מגיע בטוויסט ים-תיכוני עם טאבולה ועל מצע של לאבנה ושמן זית.
מנה נימוחה ומרעננת, תענוג לחיך.
❤️ קלמארי צרוב על מצע לאבנה ושמן זית.
צריבה מושלמת ותיבול מדוייק נותנים אפקט מדהים למנה שמושכת את העין,
צבע כתום מעורר תיאבון, והטעם…וואוו, מדהים.
❤️ מנה יפייפייה ומרשימה עם קרנציות נעימה היא שווארמה דניס. מגיעה בשילוב מעניין ומפתיע של טחינה סמיכה ועמבה.
❤️ הפייבוריט שלי, לובסטר.
מנה של בשר סרטנים ברוטב שמנת וגבינת פרמזן.
לא ארחיב במילים אבל, וואוו אחד ענק למנה המדהימה הזו !
נשאר קצת מקום לעיקריות…
❤️ פילה טונה אדומה, תמיד מנה מנצחת בשבילי ובדוניאנא בפרט.
צריבה היקפית ומדוייקת השאירה את הפילה רך, נימוח ועסיסי במיוחד.
המנה מגיעה בצלחת יפייפייה וגדולה עם מתבלים צבעוניים ופיסטוק חלבי גרוס.
לא לוותר על המנה הזו!
❤️ בשר סרטנים מדהים שנצרב בתוך מחבת עם חמאה בתוספת תיבול מדוייק, הוגש על מצע פירה קטיפתי.
הצבע, הקרנציות, והטעם של המנה לבטח ילוו גם אותכם הביתה עם טעם של עוד.
❤️ את הארוחה ליווה אותי יין צרפתי מדהים, לפאג׳ גרנאש בשלישית.
יין פירותי, מלטף שהגיע מדרום צרפת ומורכב משלושה טרוארים שונים.
❤️ ואם כבר מתאהבים, במקום, במנות, באווירה, בנוף אז גם בקינוחים…
מלאבי רך וטעים,
כנאפה מפנקת עם פיסטוק חלבי וגלידת וניל.
מנה עשירה בגבינה במתוקות מושלמת.
בקלאווה עם בסיס קריספי של פיסטוק כשבמרכזה גלידת וניל שמכינים במקום.
מנה יפיפייה ובמתיקות מעודנת.
לסיכום:
זה “ה” מקום לארוחה רומנטית❗️
להוואי משפחתי, עם חברים, מקום שישאיר אותכם עםפה פעור וטעם שלא עוד.
המנות מוקפדות, גדולות ואיכותיות, נוף משגע, וצוות מקצועי ולבבי במיוחד.
מומלץ מאוד להזמין מקום מראש, בכל ימות השבוע❗️
דניאלה ודודי דיין
נעים להכיר, אנחנו דניאלה ודודי בשלנים וחובבי קולינריה מושבעים שאוהבים לחקור, לנסות ולטעום אוכל איכותי ובריא ולהיחשף לטכניקות בישול שונות בארץ ובעולם.
ברוכים הבאים למייזם הקולינרי שלנו שבו אנו מחברים בין מקומות, אוכל ואנשים.
אנו מעבירים סיורי אוכל בוטיק בטעימה ששמורה למקומיים וסדנאות בישול עשירות ומגוונות.
בואו איתנו למסע של פיתויים קולינריים שבו תכירו גם אתם את עושר המטבח המקומי, מקומות יפים ובלתי נשכחים.