מסעדת בית הצייד
מה יותר חשוב בעיניכם כשאתם יוצאים למסעדה, יופי או טעם משובח?
אם האוכל לא טעים הוא פשוט לא טעים, גם אם הצלחת נראית טוב.
אני אוהבת מסעדות שבהם השף מבשל את מה שהוא בעצמו אוהב לאכול.
פחות אוהבת צלחות קטנות, כי ת’כלס, איך אפשר להתענג על אוכל מביס אחד? איפה הפינוק?
החלומות שלנו כמעט תמיד דורשים מאיתנו לצאת מאזור הנוחות שלנו, והיום לוקחת אותכם צפונה ורוצה להשב את תשומת ליבכם לפנינה קסומה ומופלא בשם….
המסעדה נמצאת בצפון היפה, בכפר ההררי גוש חלב (כפר ג’יש).
בבית הצייד המסורת ממשיכה לבעור ומחלקת את העולם לשניים.
לאנשים שאומרים שזה המקום הכי לוהט ולאנשים שלא מבינים באוכל.
פשוט, לא מבינים!
לא חסרים מזללות בשר בארץ, חלקם טובות וחלקם פחות טובות, אבל מה שבטוח על בית הצייד אסור לוותר בשום אופן. ולמה?
כי…. הבשר משובח והוא ממגדלי בקר מקומיים מרמת הגולן, זן שארולה וסימנטל.
כי…. ההרגשה היא חו”לית, אלפינית קלאסית ולא צריך לטוס לחו”ל בשביר לאכול נתח טוב של בשר!
כי…. ההצגה והאווירה סוחפת ומדליקה.
כי…. זה לא עוד “מלכודת” עם מנות שמוציאים מהמקפיא ומחממים לכם.
כי…. באשיר והצוות תמיד עם חיוך על הפנים ויעשו הכל שתהיו מרוצים.
אז נעים להכיר ובואו נצלול אל תוך העולם המופלא שיש לבאשיר להציע במסעדת בית הצייד.
הסיפור:
באשיר יליד גוש חלב, נעים הליכות שהתמחה עם השנים בבשר ולפני 6 שנים פתח את המסעדה שנהפכה לשם דבר בעולם הקולינרי של מביני עניין בבשר מקומי.
את הבשר הוא בוחר בקפדנות, מקצב אותן לנתחים מרשימים, מיישן, מעשן, צולה, מעביר ערבי בשרים, עושה קייטרינג הצגה עד 100 איש ועוד.
אומרים שכל לגימה היא מנגינה ואהבתו של באשיר ליין ניכרת בכך שהוא מלווה בשיר את גידול הגפנים בכרם הר זמר שבמושב דישון ועד הבציר ובקבוק היין שטבע את חותמו עליו, יין בוטיק מדהים.
אבל אל תטעו, אהבתו הראשונה והגדולה מכולם היא לאשתו שבין היתר מנצחת ביד רמה על קינוחים המפנקים והמוקפדים במסעדה. והם טובים!
מה אוכלים:
התפריט מבוסס על חומרי הגלם האזוריים, עם דגש וחיבור חזק לשמני הזית המקומיים, ולאלמנטים ים תיכוניים מרשימים ובריאים.
אין דרך טובה יותר מלפתוח את בלוטות הטעם מאשר להתחיל עם סלט חמצמץ ולכן מגזרת הסלטים טעתי סלט ערבי קצוץ דק ואחיד בזילוף טחינה טובה ופיסטוק.
חזרה לשורשים, לאותנטיות והאוכל האמיתי זה הקו המנחה של באשיר ודוגמא לכך היא שמספר ימים לפני שהגעתי למסעדה באשיר הכין רסק עגבניות ביתי בטקס מסורתי בן למעלה מ 150 שנה שנערך מספר שעות ארוכות אל תוך הלילה.
אז בקטנה טעמתי את הברוסקטה טרטר פילה עגל, רך ונמס בפה. 4 יח’ של עונג קולינרי אמיתי עם איכות ללא פשרות.
על צ’וריסוס לא מוותרת! וואוו, וואוו.
את צ’וריסוס הבוטיק מכין באשיר בעבודת יד.
עבודה מדוייקת של מרכיבים שבאים לידי ביטוי ברכות מפנקת ורמת חריפות מעודנת. מדהים וטעים ביותר!
מה בעיקרית? יא חביבי באשיר, יש בשררר?
כאן לא תמצאו סטייק מתובל או סטייק ברוטב שייפצה אתכם על איכות בשר ירודה.
כאן טורפים בכיף נתחי ענק של בשר עסיסי ומלא בטעם משובח.
בשר נקי מתבלינים וקישקושים אחרים, בשר עסיסי, עם טעם עוצמתי ונוכחות…טעים ברמות!
הבשר העסיסי מוגש בנתחים גדולים ומרשימים לשולחנות על חרבות, טרקטור, נשר, מאזניים עתיקות ואחרים ואז נפרס לעיני הסועדים ומחולק תוך מתן טעימה לנציגי השולחן.
כל סרוויס שיוצא מהמטבח זו הצגה בפני עצמה, אף סועד במסעדה לא יישאר אדיש אליה, ירים את ראשו וייתפעל מאופן ההגשה. וואוו, מה זה הדבר הזה!
נתח הבשר שהוגש אלי לשולחן נצלה לרמה מדוייקת של מדיום רייר עם חריכה היקפית דקה ששמרה את כל המיצים בפנים הבשר שנותר ורדרד, רך וטעים כל כך, פשוט עונג בכל ביס ובלי טיפה אחת של מיוגלבין.
מה זה המיוגלבין..? בואו נחכים קצת.
המיוגלבין זה הנוזל שיוצא מהבשר לאחר צליה ויש לו צבע אדום שמזכיר דם.
זה לא באמת דם וקוראים לו מיוגלבין שהוא בעצם סוג של חלבון שנמצא ברקמת השריר ובחשיפה לחמצן הוא מקבל צבע אדום.
גם צמחוניים יימצאו שם נחמה אם כי סביר להניח שעולם חדש ומופלא ייתגלה לעיניהם ויעמיד אותם בפני דילמה.
ועכשיו, מוכנים להתאהבבבב…?
בסוף כל ארוחה מחפשים את הנחמה ואת שלי מצאתי בלילות בירות שהכינה בידי הזהב שלה, אשתו של באשיר. קינוח שהוא לא מתוק מידי ולא פחות ממדהים. שאפו ענק, חביב אלבי.
תמורה לכסף:
ליידי ישבו בשולחן גדול קבוצת קרניבורים מתל אביב שעשו בפעם ה-16 שלהם את כל הדרך במיוחד מהעיר הגדולה אל בית הצייד לארוחת ערב בלתי נשכחת כשבסיומה עשו דרכם חזרה לעיר הגדולה כשהם שבעים, מרוצים ומלאים בחוויה שתישאר איתם עד לפעם ה-17 במסעדה!
פינת הטיפים:
אווירה מאוד מיוחד וחגיגית בכל סופ”ש והמסעדה מלאה עד אפס מקום.
חובה להזמין מקום מראש!
לסיכום:
אם אתם יודעים להעריך בשר משובח תעשו לעצמכם טובה ובטיול הקרוב לגליל או לגולן אל תוותרו על בית הצייד.
דניאלה ודודי דיין
נעים להכיר, אנחנו דניאלה ודודי בשלנים וחובבי קולינריה מושבעים שאוהבים לחקור, לנסות ולטעום אוכל איכותי ובריא ולהיחשף לטכניקות בישול שונות בארץ ובעולם.
ברוכים הבאים למייזם הקולינרי שלנו שבו אנו מחברים בין מקומות, אוכל ואנשים.
אנו מעבירים סיורי אוכל בוטיק בטעימה ששמורה למקומיים וסדנאות בישול עשירות ומגוונות.
בואו איתנו למסע של פיתויים קולינריים שבו תכירו גם אתם את עושר המטבח המקומי, מקומות יפים ובלתי נשכחים.