מלון Uva Nestum Wine & SPA
לא תמיד קל למצוא מקום שמציע יוקרה במחירים שפויים ומפתיעים.
מקום שיש בו את כל המרכיבים של יופי מהמם, ספא מצוין, אוכל מעולה, שלווה שאין כמוה וצוות אדיב מאוד. יופי כזה אני תמיד שמחה לחלוק עם הקוראים שלי.
היום אספר לכם על מקום אחד שהוא באמת מפתיע למדי וזה מלון Uva Nestum שנמצא על אם הדרך בין הכפר Garmen לעיירה גוצה דלצ’ב שבבולגריה.
חופשת מפנקת במרחק נסיעה מסופיה
מלון חדיש ומודרני בעיצוב אלגנטי ואופנתי. מסביב למלון כרמים ויקב , אגם עם ברווזים ודגים, חוות חיות, מגרשי טניס וחדר כושר משוכלל, גינה יפיפייה, בריכה פנימית וחיצוני ועוד הרבה דברים טובים.
במלון יש מסעדת שף ברמה גבוה והאוכל שמגישים שם מגיע ישירות מהחווה ומהגינה האורגנית שלהם.
יצאתי למסע קולינרי במלון והתחלתי עם סיור בכרמים שמעובדים באופן טבעי ומשם ליקב ולטעימות יין.
הכרמים משתרעים על כ 4.5 דונם והיינות מיוצרים כאן באופן ידני ובהקפדה מרבית.
כמות הייצור מוגבלת ל 10,000 בקבוקי יין בשנה מתוכם 2,000 בקבוקים נמכרים רק במלון.
מיוצרים במקום 5 סוגי יינות:
- Uva Nestum Rubin& Merlot
- Uva Nestum Cabernet& Merlot
- Uva Libre
- Rose Uva Nestum
- Shirto
כאמור, היינות הם ברמה גבוה מאוד ומן הסתם גם עטורי פרסים.
2 סוגי יין זכו במדליית הזהב של תחרות מדינות הבלקן ועוד סוג נוסף זכה במדליית כסף. מכובד ומרשים מאוד.
ולידיעתכם, מחיר בקבוק יין עטור פרסים עולה 45 ₪ בלבד, אז למה אתם מחכים? רוצו לפני שייגמר!
בהשראה של הכרמים והיקב גם מתחם הספא מציע טיפולי יין מפנקים ועוד מבחר גדול ומרשים של טיפולי ספא וטיפולי יופי עם מכשור מהמתקדמים שיש.
חווית הספא ב Uva היא הנאה מוחלטת, מפנקת ובלתי נשכחת.
אני צועדת לכיוון המסעדה שבה Uva Nestum מגדלת בעצמה ובאופן טבעי את מרבית המרכיבים שמוצעים בתפריט. בשר, עופות, ביצים או מוצרי חלב, מגיעים ישירות מהחווה שלהם, ירקות ופירות מהשדות והעצים שלהם ויש עוד מרכיבים אחרים שמגיעים ישירות מחוות אחרות שנבחרו בקפידה.
ההנאה הקולינרית כבר מובטחת והאיכות ללא פשרות מעצימה את הרגש לבאות.
מסעדה עם מטבח פתוח, נקי ומצוחצח, מוזיקת רקע נעימה ועיון בתפריט המפתה שיש ל Uva להציע מגבירים את ההנאה הקולינרי.
בואו אגלה לכם שיש בתפריט מספר מנות שוות שכדאי ורצוי להזמין אותם כמה ימים מראש כי חומרי הגלם המיוחדים ואופן ההכנה דורשים הרבה שעות בישול והכנה מראש.
את התפריט שלי התחלתי עם סלט ירקות בולגרי קלאסי שבו מורגש הטעם הנפלא של הירקות הטריים והרעננים בשילוב של גבינה בולגרית מגורדת שמיוצרת במקום וביצה מגורדת.
מנה נוספת הייתה מנת פילה של דג פורל בציפויי פירורי שקדים ורוטב לימוני משגע עם סלט שורשים ויוגורט. מנה צבעונית שמשלבת רכות וקריספיות בו זמנית תוך שילוב טעמים מענג ויוצא דופן.
למנה העיקרית הזמנתי מנה מיוחדת שמסמלת מכל את המטבח הצרפתי הקלאסי, Coq au Vin (קוק או ון), עוף שמבושל ביין, אבל זה לא סתם עוד עוף שאתם מכירים אלא תרנגול ממין זכר שגדל בחווה הטבעית של Uva והתבשל במשך שעות רבות עם היין הטוב שלהם עד שהגיע למצב רך ומענג, זה בליווי פטריות בר משגעות וירקות. וואוו, כמה טעים.
ולקינוח, אגס ביין. מנה שמשגעת את כל החושים. בתחילה לא רציתי לגעת במנה כי היא כל כך יפה אבל אי אפשר לעמוד בפיתוי.
אגס ענק (טבעי להזכירכם) מבושל ביין וממולא בקרם גבינת מסקרפונה וצנוברים צרובים. וואוו, איזה טעם מעלף ואיזה סיום ענק ליום מפנק ב Uva Nestum.
פרטי העסק
כתובת:Gotse Delchev, Bulgaria
טלפון: +359 88 803 1030
אימייל: [email protected]
לינק לאתר:לינק לאתר העסק
דניאלה ודודי דיין
נעים להכיר, אנחנו דניאלה ודודי בשלנים וחובבי קולינריה מושבעים שאוהבים לחקור, לנסות ולטעום אוכל איכותי ובריא ולהיחשף לטכניקות בישול שונות בארץ ובעולם.
ברוכים הבאים למייזם הקולינרי שלנו שבו אנו מחברים בין מקומות, אוכל ואנשים.
אנו מעבירים סיורי אוכל בוטיק בטעימה ששמורה למקומיים וסדנאות בישול עשירות ומגוונות.
בואו איתנו למסע של פיתויים קולינריים שבו תכירו גם אתם את עושר המטבח המקומי, מקומות יפים ובלתי נשכחים.